• כלים לשירותך
  • עקבו אחרינו
  • כניסה לחשבון שלי
איגוד הכירורגים בישראל
Israeli Surgical Association
כמות גולשים באתר 17
כמות גולשים מתחילת השנה
Increased Healthcare Utilization for Medical Comorbidities Prior to Surgery Improves Postoperative Outcomes

 

תקציר: ד"ר יאיר עדן

לטקסט המלא

 

מטרת המחקר: מטרת מחקר זה הייתה להעריך את ההשפעה של טיוב תחלואה טרום הניתוח על ידי רופאים שאינם כירורגיים על תוצאות במהלך 30 ימים לאחר הניתוח.

 

רקע: לתחלואה טרום ניתוחית יש השפעה ניכרת על הסיכון הניתוחי ועל תוצאות הניתוח.

היכולת לשנות את הסיכון הניתוחי שתלוי בתחלואה עדיין אינה בהירה לחלוטין.

 

מרווח הזמן שבין הייעוץ הכירורגי הראשוני, ההחלטה על הניתוח ותאריך הניתוח עצמו  יכול לארוך מספר חודשים בניתוחים אלקטיביים.

 

התערבויות שונות לפני הניתוח כמו "שיקום מראש" prehabilitation הוצעו לנצל את פרק הזמן הזה כדי להתייחס  ולהקטין את גורמי הסיכון הניתנים לשינוי.

מאמצים מוקדמים אלו העלו כי שיפור במצב התפקודי לפני הניתוח, שיפור התזונה והפחתת השימוש בניקוטין עשויים לשפר את התוצאות לאחר הניתוח. הנקיטה באמצעים יזומים אלה במשך שבועות עד חודשים לפני הניתוח שונה מהמתווה המקובל של בדיקות שגרתיות וקבלת אישור לניתוח.

 

אנו מאמינים כי מחקר מהותי בנוגע למאמצי אופטימיזציה לפני הניתוח לתוצאות שלאחר הניתוח הינו קריטי בתקופה זו.

באופן ספציפי, הקהיליה הכירורגית זקוקה להבנה טובה יותר של חלקו של טיפול טרום ניתוחי לחולים בסיכון גבוה.

 

מטרת המחקר הייתה להשוות תוצאות שלאחר הניתוח של מטופלים עם מצבים רפואיים ברי שינוי ובעלי השפעה על הסיכון הניתוחי  שעברו אופטימיזציה רפואית לפני ניתוח אלקטיבי לכאלה שלא.

 

הנחנו שהקבוצה המטופלת תהיה עם שיעורי סיבוכים נמוכים יותר ועלויות טיפול נמוכות יותר במהלך 30 ימים לאחר הניתוח.

שיטות: זיהינו, בגישה רטרוספקטיבית, מטופלים הסובלים מתחלואה משמעותית דוגמת סוכרת או אי ספיקת לב שעברו כריתת מעי מתוכננת במאגר נתונים לאומי אמריקאי, בשנים 2010–2014.

 

המטופלים נכללו במחקר במידה ונראו על ידי יועץ שאינו כירורג בזמן שבין הפגישה הראשונה עם המנתח ולפני הניתוח. הערכנו את השפעת  הטיוב של התחלואה הנוספת על סיבוכים שלאחר הניתוח באמצעות רגרסיה לוגיסטית רב-משתנית, מרובת משתנים.

 

תוצאות: זיהינו 4531 מטופלים  שעברו כריתת מעי גס מתוכננת עם תחלואה משמעותית נוספת. 3096 (68.3%) עברו טיוב טרום הניתוח ו 1027 (22.7%) נותחו ללא טיפול והערכת יועץ נוסף.

 

בקרב מטופלים שלא עברו הערכה וטיוב טרום ניתוח היה שיעור סיבוכים גבוה יותר בהשוואה למטופלים שמצבם שופר לפני הניתוח 34.6% לעומת 29.7%, להבדל זה מובהקות סטטיסטית (P = 0.001).

ביקור אופטימיזציה הביא ירידה של 31% בסיכויים לסיבוך בניתוח (P <0.001)

מסקנות ורלוונטיות: הדגמנו קשר בין שימוש בביקורים אצל יועצים  שאינם כירורגיים לטיפול בתחלואה משמעותית דוגמת: סוכרת, מחלות ריאה כרוניות, הפרעות קצב, מחלת לב כלילית ואי ספיקת לב לבין שיעור סיבוכים בתר ניתוחי נמוך משמעותית.

 

תפקיד האופטימיזציה לפני הניתוח לשיפור התוצאות הניתוחיות עשוי להיות אינטואיטיבי אך נותר ללא בדיקה ובחינה מקיפות ומובנות. מצאנו כי שליש מהמטופלים עם תחלואה רפואית עלולים שלא לקבל טיפול מקיף במצבם לפני הניתוח.

 

ממצאים אלה מצדיקים בדיקה פרוספקטיבית נוספת לגבי תפקידן של תכניות אופטימיזציה לפני הניתוח לשיפור התוצאות הכירורגיות בחולים עם גורמי סיכון כירורגיים הניתנים לשינוי.

 

Leeds, I., Canner, J., Gani, F., Increased Healthcare Utilization for Medical Comorbidities Prior to Surgery Improves Postoperative Outcomes. Annals of Surgery. Annals of Surgery: January 2020 - Volume 271 - Issue 1 - p 114-121

ברוכים הבאים לאיגוד הכירורגים בישראל

חברי האיגוד מוזמנים להתעדכן בפעילות האיגוד, לעקוב אחר יומן האירועים, לשלם דמי חבר, להצטרף לבית הספר האינטרנטי ועוד
כניסה לחברי האיגוד
הציבור מוזמן לקרוא מידע עדכני ואמין בתחום הרפואה הכירורגית, להוריד טופסי הסכמה, לצפות בסרטוני ניתוחים ועוד
איני חבר/ת איגוד